Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok 
Galéria

töltödés

 

 

adventi est 2014


Adventi est a Somogyi Világklubban

 

Nagy érdeklődés mellett rendeztük nemrégiben Kaposváron, az Együd Árpád Kulturális Központban a Panoráma Világklub Somogy megyei Társklubjának következő rendezvényét, adventi estjét.  Nem csak érdekes előadások, műsorok, bemutatkozások zajlottak, hanem a Mikulás is meghozta mindenkinek az ajándékcsomagot, majd az asztalkák is megterültek étellel, itallal, finomsággal. 

  Kaposvár alpolgármestere, Oláh Lajosné nyitotta meg estünket, és méltatta klubunk tevékenységét, majd szívet-lelket melengető műsort adott az est településvendégének a Nagyberki Általános és Művészeti Iskolának diáksága, Sona Sonus Rock színköre, valamint meghívott művészvendégünk, Gál Laura énekművész és Tadics Viktória ének /zene /zongoratanár. 

Szép adventi versek, énekek, áriák, zongoraművek adtak lehetőséget a teltházas rendezvény résztvevőinek az úr eljövetelének négy hetes várakozását megelőző lelki töltekezéshez. Hálás köszönet érte a műsort szerkesztő Heizler Ilonának és Balogh Piroska tanárnőnek.

Az est második részében bemutattam a Világklub életét, tevékenységét, valamint a Világtalálkozókról szóló rövidfilmünket, majd szokásainkhoz híven Kaposvár környéki települések bemutatkozásával folytattuk az est vendégfórum részét.

Az est vendégtelepülése az Árpádkori Nagyberki volt. Deák Gyula polgármesterrel, összefoglaltuk a település múltját, jelenét és az elkövetkező évek terveit. A falusi kisiskolából, Szász Endre Művészeti Intézménnyé fejlődött oktatási központról, Horváth István igazgató úrral beszélgettem. 

Kitett magáért a falu apraja-nagyja a vendéglátás terén is. Az asztalt roskadásig megtöltötték, Nagyberki asszonyai által sütött finomságok. Több mint tíz féle sütemény között, somogyi specialitások is voltak, például, káposztás hajtóka, túrós prósza.

Süteménnyel és a Nagyberki szőlőhegyek levével megtöltött poharakkal a kézben néztük végig az est zárásaként a nagyberki idősek fiatalos táncait – úgy láttuk „könnyű volt Katát táncba vinni”, de a fiatalok is kitettek magukért.

A klub mikulása is megérkezett. Minden vendégünk, - Józsa Judit kerámiaszobrász által készített Trianon kelyhet: melyben, határainkon túli területeink földje van és Illés Lajos: Magyar Ének CD – kapott a mikulásunktól.

A zord, hideg idő ellenére, melegséget sugárzó, meghitt, baráti, igazi klubhangulatú, adventhez méltó est volt. Legyen így legközelebb is! Köszönet érte minden kedves közreműködőnek, segítőnek és résztvevőnek.


Nagyváradi - Kis Anna Mária,
a Somogy Megyei Világklub elnöke


Az Adventi esten készült további képekért tekintse meg Galériánkat >>>
© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok