Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Évzáró Világklub-est 2013

Évzáró Világklub-est, bensőséges hangulatban: ének, zene,tánc és jótékonysági gyűjtés

 

 „Köszönet mindazoknak, akik a magyarság összefogásáért fáradoznak”

  

 A Világklub 2013-as évzáró rendezvénye, mintegy másfél száz résztvevővel különösen bensőséges hangulatban, köszöntőkkel, papi áldással, vacsorával, énekkel, zenével, tánccal zajlott le nemrégiben Budapesten, a Thököly Étteremben. Az egybegyűlteket dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke üdvözölte, s köszönetet mondott - a távollévőknek is címezve - azért az önzetlen munkáért, amellyel a határtalan összefogás értékeinkért jelszó szellemében a 2013-as III. Magyar Világtalálkozón és a Panoráma Világklub számos rendezvényén részt vettek. Papi áldást mondott Bárány Béla, a zuglói Szent Antal Templom plébánosa, majd moldvai csángó, kolozsvári, kárpátaljai és magyarországi énekesek előadásában, a helyi népi együttes kíséretében csendültek fel gyönyörű dalok, magyar nóták, sőt akinek kedve támadt később táncra is perdülhetett.

  Megtisztelte jelenlétével a rendezvény, többek között:  J. Majhi, India  Magyarországi Nagykövetségének első titkára,  D. Dass  kereskedelmi attasé, U. Kumar, az Indiai Kulturális Központ igazgatója és Suresh Chaudharry, a Világklub indiai elnöke, Bokor Balázs nagykövet, a Külügyminisztérium Afrika és Közel-Keleti Főosztályának helyettes vezetője, Seattleből Fazekas Katalin és Takács Vilma üzletasszonyok, Kanadából, Victoriából Miska János  író, újságíró és felesége, New Yorkból Balogh Sándor, a Nemzetközi Romaszövetség alelnöke,  Irak képviseletében dr. Saad Bashir művészettörténész,Floridából: Molnár Helena üzletasszony, Franciaországból, Párizsból: Lengyel Jenő festőművész, Kárpátaljáról Lovas Ilona, az ungvári konzulátus munkatársa,Török Edit, Világklub-elnök Nagyszőlősről, Ausztriából, Burgenlandból Zelei József, a kerékpáros békenagykövet, Írországból George Sasy üzletember, valamint a Londoni Magyar Klub egykori vezetőjének tíz fős  csapata  Szadló Éva  társaságában. 

 Jelmondatunk évek óta ugyanaz: határtalan összefogás  értékeinkért – mondotta köszöntőjében dr. Tanka László, hozzátéve:- fontos hangsúlyozni, hogy nem az érdekek, hanem az értékek mentén szerveződik ez a Világklub-hálózat, az érték a mérték! S nem valamiféle hierarchiában, irányításban gondolkodunk, hanem a harmonikus, minden igényre figyelő együttműködésben, kapcsolattartásban. Nagy örömünkre szolgál, hogy ebben az összefogásban nem csak honi és külhoni honfitársainkra, hanem Magyarország barátaira is számíthatunk szerte a nagyvilágban. Köszönet tehát mindenkinek, aki ebben az önzetlen társadalmi munkában részt vesz. Köszönet azoknak is, akik nincsenek, nem lehetnek itt …Örömteli, hogy sokan vagyunk, itthon és a nagyvilágban, akiknek fontos az összefogás, s ezt nem csak mondják, hanem tesznek is érte

 Áldást mondott a Világklub-rendezvényen, Bárány Béla, a zuglói Szent Antal Templom plébánosa, aki az emigrációs magyarság körében szerzett élményeit felidézve, a magyarság összefogásának jelentőségére hívta fel a figyelmet. Az est során bemutatkozott a Thököly Zenekar, kísérve a magyar nóta és csárdások magyarországi előadóművészét, Nógrádi Tóth Istvánt. Egy-egy népszerű dalt adott elő: dr. Kiss Tampu Tatiana moldvai csángó népdalénekes, Farkas Annamária erdélyi, Máté Öcsi kárpátaljai, Méry Péter előadóművészek.

 Az est házigazdájaként Joó Géza, a Világklub szóvivője gondoskodott a könnyed hangulatról, gyakran egy-egy rövid interjúban bemutatva a neves vendégeket. A Thököly Étterem finom vacsoráját és italait, s a saját készítésű kürtöskalácsot Újhelyi Ildikó étteremvezető mutatta be, majd  az est hátralévő részében  népszerű magyar dalok, örökzöldek, retro-zene csendült fel, amelyre sokan táncra perdültek. Az estén jótékonysági eseményre is sor került:   játék, mesekönyv és ruhaadományokat küldtek a résztvevők a kárpátaljai gyermekek részére. A Világklub remekül sikerült évzáró rendezvénye jó hangulatban, éjfél tájban ért véget.

 

 

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok