Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok 
Galéria

töltödés

 

 

gyoritarsklubest2015mar

Megalakult a Panoráma Világklub TV –  Zene, ének, vers, tánc, bemutatkozások, köszöntők

Győrben is barátokra leltünk

 A Panoráma Világklub Televíziójának alapítását jelentették be a Győri Társklub minapi estéjén, amelyen változatos műfajokban, színvonalas művészeti, irodalmi, zenei programok közben a jelenlévő Világklub-vezetők is bemutatkoztak. Kara Ákos miniszterelnökségi államtitkár levélben üdvözölte a rendezvényt, dr. Tanka László alapító elnök elismeréseket adott át a győri Világklub-vezetőknek. Az est fogadással és közös vacsorával zárult, másnap pedig Győr és Pannonhalma történelmi nevezetességeivel ismerkedtek a vendégek.

Kiváló helyszínt választottak a házigazdák: a belváros szívében, a gyönyörű Radó szigeten,  a történelmi Püspökvárral szemben elhelyezkedő  Arany Szarvas Hotel nagyterme adott otthont az eseménynek. Az est kiváló műsorvezetője, Agócs Judit, a Győri Nemzeti Színház színművésze bevezetőjében hangsúlyozta, mennyire fontos Győr városának, hogy a Világklub öt kontinens 80 országát átölelő 170 Világklub kapcsolatrendszeréhez tartozzon.

Ezt emelte ki a résztvevőkhöz írott levelében Kara Ákos, a Miniszterelnökség államtitkára, aki elkötelezett híve a magyarság összefogásának, megemlítette, hogy a határtalan összefogás értékeinkért – a Világklub mottója-, az értékalapú együttműködés,a határon innen és határon túl a kormányzati törekvéseknek is fontos része, s örömmel veszik, ha a civilközösségek ezt elősegítik. Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke beszédében arra utalt, hogy a Győri Társklub vezetői példamutató önzetlenséggel és ötleteik sokaságával, s a városuk iránti elkötelezettséggel kapcsolódtak a nemzetközi közösséghez, s rövid idő alatt hatékonyan kapcsolódtak be a közösségi munkába, majd Turner Tünde és Máté Richárd társelnökök részére elismerő oklevelet nyújtott át.

- Mi itt Győrben kapcsolódni szeretnénk a világ magyarságának nagy családjához – hangsúlyozták a kitüntetettek beszédükben. - Mindegy, hogy ki miben erős, tehetséges, legyen az kultúra, művészet, üzleti élet, vagy csak egyszerűen egy jóérzésű emberek közösségét kereső magyar, vagy magát a magyarok barátjának valló ember, abban biztos lehet, köztünk barátokra talál! Köszönjük, hogy velünk vannak, és segítenek egy igazi értékadó közösség győri megalakításában- mondták a jelenlévő vendégeknek.

Ezt követően a 12 esztendős közösség életében egy jelentős bejelentésre került sor: a győri társklubbal történő együttműködéssel, a műszaki háttér biztosításával segítve útjára indul a Panoráma Világklub TV, amelynek kísérleti adásai az elkövetkező hetekben megkezdődnek, s ősztől folyamatosan is láthatók lesznek a műsorok, a filmek az interneten. Ízelítőül láthattuk a dizájn-tervet, s levetítették a Magyar Világtalálkozókról szóló kisfilmet.

Az est gazdag és változatos programokat kínált. Kezdetkor dr. Tamás Gábor, a Világklub házi lelkésze áldást adott az egybegyűltekre; nagy tetszés fogadta az Új Akropolisz együttes műsorát, amely a zene, a versek és a képzőművészet harmonikus összecsiszolásának lehetséges változatát bizonyította. Hegedüs Tünde festő-és szobrászművész nyitotta meg a Nívó VilágGaléria Gyűjtemény kiállítását, amely több mint 100, a Világklubhoz kapcsolódó festőművész alkotását mutatta be.

Színvonalas produkcióknak tapsolhatott a továbbiakban a közönség: két fiatal színész, Máté Dorina és Czakó Roland szép musical slágerekkel és egy népszerű operett duettel szórakoztatták a közönséget; majd a Platina SE Társastánc négy fiatal művészének élvezetes műsorát láthatták a jelenlévők. Nagy taps fogadta Agócs Judit előadásában Márai Sándor versét, s megtisztelte az eseményt a Világklub rendezvényein gyakran fellépő házaspár, Ernszt Katalin és Nemere László- a Vigadó Duó tagjai  - akik fergeteges koncerttel zárták a programok sorát.

Természetesen nem maradt el a szokásos társklub-vezetői Vendégfórum sem, többek között megismerkedhettek a jelenlévők egy rövid bemutatkozás keretében az angolai (Miguel Manuel Segunda),a Győr-Moson-Sopron megyei (Eőry Zoltán), kisvárdai (Koleszár Andrásné), a mátészalkai (Székely Lászlóné) Világklub-vezetőkkel, a Karitatív Fórum elnökével (T. Fehér Iréne), s a Világklub TV szerkesztőjével is (Czuh János). Az est fogadással, majd közös vacsorával zárult.

Másnap a vendégek ellátogattak Győr műemlék és vallási központjába, az ezeréves győri püspökség székhelyére, a Püspökvárba. Kiss Tamás kincstárigazgató kalauzolásával megtekintették Székesegyházat, a Kincstár nevezetességeit, majd Pannonhalmára látogattak, s az apátság történelmi helyszíneit keresték fel, s közös ebéddel ért véget a két napos találkozó.

 

Képek hamarosan...

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok