Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok 
Galéria

töltödés

 

 

Jótékonyság határok nélkül - Dunakeszi

 Mága Zoltán kapta az első Karitatív Béke-díjat

Jótékonyság határok nélkül
- gálaműsor elismerések átadásával

„Mintahogyan a békének, a szegénységnek, a betegségnek nincsenek határai, ugyanígy a segítségnyújtásnak, az összefogásnak sem lehetnek határai, ezt fejezi ki a Határtalan jótékonyság gálaműsor üzenete” - mondta házigazdai köszöntőjében dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke, a Dunakesziben február 27-én megrendezett eseményen. Az est során azok vehették át a Karitatív Díjat, akik a határokon átívelő jótékony cselekedeteikkel kiemelkedő önzetlenségükről tesznek hosszú évek óta tanúbizonyságot. Elsőként kapta meg a Karitatív Béke-díj serlegét a magyar művészvilág egyik legnagyobb jótéteményese, Mága Zoltán Príma Primissima díjas hegedűművész. Levelében üdvözölte a rendezvényt Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter hangsúlyozva, hogy kiemelt fontosságúnak tekintik az elesettek és a szegények megsegítését.

Több mint félezren jöttek el Dunakeszi zsúfolásig megtöltött Művelődési Központjának  színháztermébe február 27-én este a Határtalan jótékonyság címet viselő gálaműsorra. Kaszás Géza és Ivi Angel műsorvezetők köszöntötték a távoli országok képviseletében jelenlévőket, többek között az Angolából, Kongóból, Mauritániából, Texasból, New Brunswickból, a kanadai  Montreálból, Lengyelországból, a közvetlen határon túli és inneni városokból, s  a budapesti külön busszal érkezetteket. Az est során nagy sikerrel mutatkozott be Dunakeszi Duna Gyöngye Néptáncegyüttese és az Et vie Danse Táncstúdió és Táncegyüttes.

A műsor elején felolvasták Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter levelét, aki Dunakeszi lakosként örömmel vette, hogy e jótékonysági rendezvénynek városa adott otthont, s nagyra értékelte, hogy a Panoráma Világklub civilszervezete, hasonlóképpen az állami törekvésekhez fontosnak tartja a magyar nemzet határokon átívelő összetartozását, s ráirányítja a figyelmet a jótékony cselekedetek fontosságára.

Ezt követően dr. Tamás Gábor református lelkész, - aki több mint húsz évet szolgált Amerikában, nagyrészt a dakotai indiánok és a magyar közösségek körében -  áldást adott a jótékonysági esemény résztvevőire. Majd Dunakeszi  város nevében Csoma Attila, önkormányzati képviselő, a Művelődési Központ igazgatója üdvözölte az egybegyűlteket.

Ezután került sor a Karitatív Díjak átadására, amelyet T. Fehér Iréne, a Panoráma Világklub Karitatív Fórumának elnöke, Szórád Károly, a Dunakeszi Világklub elnöke, az est főszervezője, és dr. Tanka László adott át.

A Panoráma Világklub alapító elnöke köszöntőjében azt kérte az egybegyűltektől, „ki-ki a saját lehetőségeihez mérten segítsen a rászorultakon, a szegény, a beteg gyermekeken, éljenek bárhol is a világon, s hirdessék a béke, a békesség fontosságát” A Világklub Karitatív Fóruma e két kiemelt területre összpontosítja teendőit. Megköszönte, a Világklub öt kontinensének mintegy 80 országát, államát átölelő 170 társklub köreiben tevékenykedők önzetlen fáradozását. 

Kiemelte Mága Zoltán hegedűművésznek, hogy missziójával bejárja a nagyvilágot, s személyiségével, művészetével és jótékonyságaival a világ magyarságát összetartja, a magyar értékek reprezentánsává vált. Ezt a munkásságot köszöni meg a Karitatív Béke-díjjal  a világméretű civilszervezet. Az est során Mága Zoltán és kamarazenekara, valamint Berki Artúr zongoraművész honorárium nélküli ajándékkoncerttel köszönte meg az elismerést, hangsúlyozva beszédében, hogy életének és művészetének szerves része a jótékonyság és a béke fontosságának népszerűsítése. A frenetikus sikerű koncertet a közönség gyakran hosszú vastapssal fogadta, majd állva tapsolta meg a művészeket. Az est fénypontja volt, amikor megérkezett a színpadra a meglepetésvendég, a kilenc éves ifj. Mága Zoltán és briliáns hegedűjátékot mutatott be.


Karitatív Béke-díj elismerésben részesültek

A Panoráma Világklub Karitatív Fóruma és a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma a határokon átívelő, a népek és nemzetek közötti barátságot ápoló  példaértékű tevékenységért  KARITATÍV BÉKE-DÍJ elismerést adományozta az alábbi személyek részére, megköszönve áldozatos munkájukat, mellyel hosszú évek óta a béke és a békesség fontosságának üzenetét népszerűsítik:

- Mága Zoltán Príma Primissima díjas hegedűművésznek a Kárpát-medencében és  a világ magyarsága körében rendszeresen tartandó,  példaértékű jótékonysági koncertjeiért; a Hegedűvel a világ körül koncertsorozatán a népek, nemzetek közötti együttműködést, a béke és a békesség fontosságát népszerűsítő tevékenységéért.

- Hegedüs Tünde festő- és szobrászművésznek a magyar és a külföldi művészek közös alkotását reprezentáló Békepaletták („Peace Palettes”) programjáért, amelynek során számos ország több mint félszáz művésze tett hitet a béke mellett, összefogásuk a világbéke és a lelki béke síkján példaértékű.

- Zelei József kerékpáros békenagykövetnek, aki eddig több mint ötvenezer kilométert kerekezett Európa városait, az Amerikai Egyesült Államokat, majd Ausztráliát,s Új-Zélandot és a Kárpát-medence városait átölelő útja során. Felkereste a Magyar Világtalálkozók békeüzenetével az I. Világháborús emlékhelyeket.


Karitatív díj elismerésben részesülnek

A Panoráma Világklub Karitatív Fóruma és a Magyarságszolgálati Alapítvány Kuratóriuma  az alábbi személyek részére a határokon átívelő példaértékű segítségnyújtásáért, jótékonysági cselekedeteiért a KARITATÍV DÍJ elismerést adományozta, megköszönve áldozatos munkájukat, mellyel legfőbb értékeink,- az emberiesség és a szolidaritás- fontosságának megerősítéséhez hozzájárulnak.

- Nick Ferencnek, a Falvak Kultúrájáért Alapítvány és a Bereg-vidéki Világklub elnökének - a mélyszegénységben élő magyar gyermekek helyzetének javításáért. Az Aranyos szigeten (Aranyosapáti) épült Faluházért, s az idén átadásra kerülő Gyermek- és Ifjúsági Tábor megépítéséért.

- Lőrincz Kálmánnak és dr. Máthé Gizellának, a Házat – Hazát Alapítvány és a  Pest Megyei Világklub vezetőinek. A „Hazát épít az, ki házat épít” elnevezésű, a rászoruló fiatalok gyermekváró otthonaiknak az építését segítő program kezdeményezéséért;

- Ilosvay Gusztáv, rádiós szerkesztőnek, az Ausztráliai Világklub elnökének az ausztráliai magyarok körében szervezendő jótékonysági rendezvényekért, kiemelten segítve a pécsi Szemem Fénye Alapítvány gyermek hospice tevékenységét.

- Dr. Orbán Istvánnak, a Magyar- Gyermek- és Ifjúságvédelmi Szövetség elnökének a gyermekvédelemben végzett több évtizedes munkásságáért, az ennek érdekében létrehozott civil összefogásért, a Civil Szervezetek Nemzetközi Konföderációjának megalakításáért.

- Ahmed Szlimannak, az Európa Afrikáért Alapítvány elnökének, több afrikai Világklub alapítójának;  a népek, nemzetek közötti karitatív együttműködések megszervezéséért, jószolgálati tevékenységéért, a nehéz sorban élő afrikai gyermekek helyzetének javításáért.

- Fűrész L. Ferenc, Gaál István, Lovas Ilona, dr. Mezei László, Pörneki András Világklub-vezetőknek Kárpátalja és Erdély szegény sorsú gyermekeinek megsegítésért, számos jótékonysági adomány gyűjtéséért.

A rendezvény szervezői felhívással fordultak a Világklub-hálózaton keresztül a világ magyarságához, hogy lehetőségeikhez mérten Dunakeszi nehéz helyzetben lévő gyermekeit is segítsék, hogy a gálaműsornak évről évre helyet adó város rászoruló gyermekei is részesüljenek a határtalan összefogás jótékony cselekedeteiből.

 

Tovább a képgalériához >>>

 

A teljes sajtóközlemény letölthető itt >>>

 

 

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok