Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok 
Galéria

töltödés

 

 

Petőfi-emlékhely

A Panoráma Világklub Massachusetts-i
Társklubjának példás kezdeményezése


  Petőfi-emlékhely Bostonban


  Példamutató kezdeményezést tett nemrégiben a Panoráma Világklub Massachusetts-i Társklubja, az Amerikai Egyesült Államokban működő Világklub-közösségek körül elsőként. Így március 17-én nagy esemény színhelye lesz a bostoni Prudential téli kertje. A város szívében fekvő felhőkarcoló egy Petőfi- emléktáblának ad majd otthont. 

 A költőt ábrázoló bronz domborművet dr. Tarjányi József, a magyar Petőfi Társaság örökös tagja adományozta a Boston mellett élő dr. Balogh Lajos családjának. A család úgy határozott, hogy felajánlja az alkotást a Boston környékén lakó magyar közösségek számára és egy Petőfi emlékhelyet alakít ki a belvárosban.

 A Petőfi emléktábla helyét hosszas tervezés és körültekintő tárgyalások előzték meg. A szervezők Kossuth Lajosnak Bostonban, a Faneuil Hall-ban tartott beszédére támaszkodva és a 12 pont szabad eszmeiségét felidézve állították össze az emléktábla tervét felvázoló előadásukat, melyet sikeresen elfogadtattak a Prudential Building Commitee Board of Directors gyűlésén  a bostoni vezetőkkel.

 Az emléktábla felavatására Amerikába érkezik az adományozó, dr. Tarjányi József, valamint Lakatos István magyarországi előadóművész. A delegáció az USA keleti partján két, már meglévő Petőfi emlékhelyet is meglátogat körútja során. Dr. Garai Gábor tiszteletbeli konzul és dr. Balogh Lajos és családja anyagi támogatásával, valamint dr. Széchenyi Péter, a Panoráma Világklub Massachusetts-i Társklubja  alelnökének odaadó munkája következtében a Világklub Társklubjai közül elsőként Boston nyitja meg a magyar emlékhelyek kialakításának sorát.

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok