Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Csíksomlyói zarándokút 2015

Jöjjön Ön is velünk!

Csíksomlyói búcsú:

a hálát adó összmagyarság pünkösdi zarándoklata

Négynapos vonatos utazási ajánlatunk

 

Immár nyolcadik alkalommal indul el  május 22-én a csíksomlyói  búcsúra a zarándokvonat, amelyen  az összmagyarság  is méltóképpen képviselteti magát. Hívják és várják szerte a nagyvilágból a magyarokat a négynapos programra, amelynek  legfontosabb eseménye a csíksomlyói Mária-ünnep, a pünkösdi búcsú,   zarándoklat a Gyimesbe, a történelmi Magyarország ezeréves határához, valamint részvétel a Madéfalvi Világtalálkozón. A zarándokvonat 16 kocsiból áll majd, több mint négyszáz méter hosszú lesz, és 1100 ember utazhat rajta, a mozdonyt II. Rákóczi Ferenc tiszteletére díszítik fel. 


Egy kis történelem

A Mária tiszteletére megrendezett Csíksomlyói búcsú története a 15. századig nyúlik vissza, amikor is IV. Jenő pápa a ferencesek támogatására és templomépítésre buzdította a népet, hálája kifejezéseként pedig engedélyezte számukra a búcsú megtartását.  Pünkösdhöz köthető az az 1567-es csata is, amikor a székely nép megvédte katolikus hitét az unitárius János Zsigmond fejedelemmel szemben. Ehhez a két eseményhez köthető a búcsú hagyományának kezdete. Napjainkban már több százezer magyar és külföldi katolikus és keresztény hívő, valamint érdeklődő jelenlétében megtartott búcsú, körmenettel összekötve.

 
II. Rákóczi Ferenc arcképe díszíti a mozdonyt

2015-ben is útjára indul az össznemzeti zarándokvonatként emlegetett Székely Gyors és Csíksomlyói Expressz, aminek célpontja a csíksomlyói búcsú, érintve több székelyföldi települést és emlékhelyet egy négynapos kirándulás keretén belül. Aki készen áll arra, hogy a búcsú mellett Erdély tájaival, emberekkel, szokásokkal és magával a székely kultúrával is közelebbről megismerkedjen, annak felejthetetlen lesz május 22-én átzakatolni a II. Rákóczi fejedelem tiszteletére feldíszített mozdonnyal a határon.


Szállások a székely családoknál

A rengeteg emlékezetes látnivaló mellett különleges szálláshelyekként szolgálnak majd a felcsíki és az alcsíki települések, ahol a székely családok vendégszeretetét élvezheti a zarándok. A csodálatos és elragadó természeti környezetben elhelyezkedő települések látványa már önmagában megéri a nagy utazást, a teljesség igénye nélkül akár Kolozsvárról, Mátyás király szülővárosáról, a néprajzáról híres Kalotaszegről vagy Gyergyószentmiklósról beszélve.


Csodatévő Szűzanya szobra

Persze a zarándoklat fő állomása a búcsú, és a szentmise, ahová egy közös és egyben magasztos zarándokút vezet. Különleges és felejthetetlen élmény a Csodatévő Szűzanya szobrának meglátogatása, amely a világon ismert kegyszobrok között a legnagyobbnak számít több, mint két méteres magasságával. Több csodás jelenség is fűződik a szoborhoz, ami a leginkább jellemzi, az Szűz Mária tiszta és átható tekintete, ami előtt a bűnösök nem tudnak megállni.


Programok az ezeréves határnál

Az eddig is eseménydús kirándulásnak azonban itt nincs vége, a harmadik nap állomása az ezeréves határhoz, vagyis a Gyimesekbe, az Osztrák Magyar Monarchia egykori határának köveihez, és a Rákóczi vár romjaihoz vezet. Azon túl, hogy felemelő érzés egy ilyen nagy súlyú történelmi helyen állni, a Gyimest körül ölelő természet festői szépsége és érintetlen  végtelensége is lélekemelő élmény. A zarándokok számára a hazaút is tartogat újdonságokat, hiszen a vonat új útvonalon haladva, Désen, Zsubón, Zilahon, Nagykárolyon és Érmihályfalván át éri el a magyar határt.


Örök élmény ez a kirándulás

Ez a rendkívüli négynapos kirándulás mindenkinek egy örök élmény, hiszen azon túl, hogy egy több száz éves kegyeletes vallási ünnepély, áhítatos szertartás és körmenet részesei lehetünk, egy jól megszervezett, látnivalókban bővelkedő kirándulás emlékével is gazdagodhatunk. A zarándoklat során mindenki megtapasztalhatja és részesülhet a közös imádkozás és hálaadás, hitvallás és megerősítés, azaz a vallás összetartó erejében, a sértetlen természet adta kincsekben, mely a mai rohanó élethez egy igazi testi és lelki megerősítést ad.Részvételi díj

  • Részvételi díj : 65.900 forint/fő vagy 220 EUR vagy 330 USD.
  • A részvételi díjak befizetése:
  • Magyar Gyógyvizek és Szálláshelyek Kft.
  • 3535 Miskolc, Előhegy u. 68.
  • Számlaszám: Budapest Bank HU-10102718-10223300-01003001Bővebb információ

A vonatok részletes programjairól, a részvételi lehetőségekről bővebb információk:

 a www.gyogyvizek.hu honlapon,

e-mail: info@gyogyvizek.hu

valamint:

 

Kabarcz Zoltán Tel: +36-30-86-28-671

Balázs Gábor - Tel: +36-30/ 22-99-394

 

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok