Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Világklub-találkozó Ópusztaszeren – Képes beszámoló

Világklub-kirándulás Ópusztaszeren

Konferencia, emlékpark, csillagösvény – és disznótoros hagyományok

Ópusztaszer nemzetünk születésének bölcsője, egyidős a magyarság Kárpát-medencei múltjával. Neve a több évszázad alatt fogalommá vált. Egy zarándokhely, ahová minden honfitársunknak el kell jönnie egyszer.

A Panoráma Világklub tagjai sokadszorra jöttek idén, - tavaszelőn Ópusztaszerre,- hogy egyrészt a Világklub alakulásának 15 éves évfordulójának programjait egyeztessék, másrészt az idei Világtalálkozó és a Wass Albert Emlékév eseményeit megbeszéljék. Mindezeken túl természetesen, alkalom nyílt a pihenésre, a szórakozásra is.

Igazi télies környezetben, a Nemzeti Történeti Emlékparkban kezdődtek a programok, ahol Kertész Péter igazgató köszöntötte a jelenlévőket, s bemutatta az utóbbi években felújított, gazdag kínálattal bővült intézményt.

Pitó Enikő, a Kárpát-medencei Turizmus Egyesület, valamint a Panoráma Világklub Ópusztaszeri Társklubjának elnöke azokról a törekvésekről beszélt, amelynek révén Ópusztaszer a hazai és a nemzetközi idegenforgalomban méltó helyére kerül.

Dr. Tanka László, a Panoráma Világklub elnöke a civilszervezet másfél évtizedes történetének fontosabb állomásait elevenítette fel, s szólt az idei esztendő kiemelt programjairól is.

Majd Nagyváradi-Kis Anna és Joó Géza beszélgetett a Panoráma Világklub meghatározó

személyiségeivel, többek között Bokor Balázzsal, a Magyar Hollywood Tanács elnökével, az Ausztriából érkezett Radda Istvánnal, a Felvidéki Nagymadról jött László Gábor polgármesterrel, de bemutatkoztak a csoporttal érkező új vendégek is. A nap zárásaként pedig – a sándorfalvi citerazenekar közreműködésével- fogadásra, borkóstolásra, közös vacsorára, baráti beszélgetésre került sor.

Másnap korán reggel a Szeri csárdában egy igazi disznótoros összejövetel vette kezdetét.

Minden úgy és olyan módon zajlott le, ahogyan hajdanán ezen a vidéken egy-egy disznóvágás alkalmával történt.

Amíg sült a hurka, a kolbász és a toroskáposzta készült, addig a csoport tagjai ellátogattak a Csillagösvény labirintusába, a szomszédos Emlékparkba, ahol megtekintették a Feszty-körképet, s az intézmény különféle kiállításait.

Majd - megtérve a kulturális programokról- sorra kóstolták a disznótoros finomságokat, a süteményeket, közben meghallgatták Törőcsik István helytörténész előadását, Nógrádi Tóth István magyarnóta műsorát, legvégül pedig táncra is perdültek.

A csoport tagjai az Erdei Vendégházak korszerűen felszerelt, kényelmes szobáiban szálltak meg, Deli Zoltán tulajdonos, Tóth Miklós marketingigazgató és munkatársaik gondoskodtak a kiváló ellátásról. A Világklub tagjai nem csak egy felejthetetlen élménnyel gazdagodhattak, hanem az együttlét arra is jó alkalmat nyújtott, hogy új kapcsolatok, barátságok szülessenek, S úgy indultak haza a harmadik napon, hogy ide vissza kell térnünk újra!© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok