Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Lélekemelő hangulatban ért véget a Wass Albert Emlékév a Duna Palotában

Tábortűz mellett szóltak a dalok, a mesék, a regék


 Lélekemelő hangulatban ért véget


a Wass Albert Emlékév a Duna Palotában

 

Több mint száz diák, gyermek a színpadon

 

Egy jelképes tábortűzrakással kezdődött a tegnapi Wass Albert Emlékév záróünnepség a Duna Palota színháztermében. Gyerekek, fiatalok, diákok mondtak verseket, olvastak fel meséket, énekeltek, táncoltak a több mint 300 néző előtt, hatalmas sikert aratva. Átadásra került a Wass Albert Örökség Díj, s rövid köszöntők, üzenetek is elhangzottak, s a filmvásznon az erdélyi írófejedelem is megjelent.

A Soproni Széchenyi István Gimnázium diákjai kezdték a tábortűz körüli műsort, gyönyörű énekkel, meserészletek felolvasásával, miközben a nézőtéri bejáratokról több mint fél száz népviseletbe öltözött gyermek, felnőtt, égő gyertyával a kézben érkezett a színpadra. A mátészalkai Képes Géza Általános Iskola negyedikes tanulói, Szabó Zsombor és Doszpoth Lara egy-egy mesét mondtak, akárcsak a Patrona Hungariae Iskolaközpont kisdiákjai: Horváth Mátyás Buda, Huber Anna és Werner-Nagy Dóra. A Haraszti-ikrek dallal, a Demecseri Rétközi Hagyományőrző Pendelyes Néptánccsoport tagjai pedig egy fergeteges táncműsorral köszöntötték a közönséget – valamennyiükről rövid ismertetőt mondott Nagyváradi-Kis Anna műsorvezető.

Szalóczy Pál, Kazinczy-díjas előadóművész verset mondott, valamint felolvasta Wass Albert öt fiának Floridából küldött levelét. Dr. Tanka László, az Emlékév főszervezője, a rendező Panoráma Világklub elnöke pedig az általuk tartott mintegy hetven rendezvény tapasztalatait összegezte. Wass Albert Örökség Díjat kapott Dévai Nagy Kamilla Liszt Ferenc-díjas érdemes művész, aki egy szép dal előadásával köszönte meg az elismerést. Üdvözölte az egybegyűlteket, kiemelten az ifjúságot Simó József előadóművész, a Czegei Wass Alapítvány elnöke, s az erdélyi Holtmarosból érkezett Bartha József tiszteletes, a Holtmarosi Árvaház vezetője.

Szünet után Tarics Péter, a Felvidékről, Wass Albert Örökség-díjas előadóművész adott elő Wass Albert műveiből részleteket, majd az erdélyi származású, népszerű előadóművész, az est sztárvendége, Keresztes Ildikó beszélt Joó Géza műsorvezető mikrofonja előtt az íróhoz való érzelmi kötődéseiről, s egy szép dallal ajándékozta meg a közönséget. Nagy sikert aratott a CrossArt férfi énekegyüttes és a máriapócsi Kis Rózsafa húsztagú citerazenekar és a velük érkezett Mákvirág Néptánccsoport műsora.

Joó Géza műsorvezető a közönség közül is megszólaltatott néhány nézőt, így a Moldvai Csángóföldről érkezett dr. Nyisztor Tinkát; a Felvidékről jött polgármestert, László Gábort; a Wass Albert erdélyi emlékutat szervező Kárpáteurópa Utazási Iroda igazgatóját, Mező Tibort; valamint Máriapócs város polgármesterét, Papp Bertalant. Nagy tetszés fogadta a Pusztináról érkezett nézőtéri riportalany, Kaszap Johanna moldvai csángó népdalát.

Az est műsoráról a Magyar Televízió Híradója is beszámolt, valamint a KissFilm Stúdió önálló riportfilmet készít, amely a közeljövőben látható lesz az interneten.

A KissFilm Stúdió és Czuh János felvételei

   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   
   

 

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok