Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

AJÁNLÓ A PANORÁMA
VILÁGKLUB
MÁSODIK FÉLÉVI
RENDEZVÉNYEIBŐL
Idén megtartjuk
a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvénysorozatát
Bővebben...


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

főoldal

-home-box-1

A Panoráma Világklub bemutatása

 A Panoráma Világklub egy világméretű, értékalapú, harmonikus együttműködésen alapuló, baráti civilszerveződés. Amely – egyfajta szellemi hídként – az elmúlt másfél évtizedben kapcsolatait egyfelől a Kárpát-medence magyarsága és a világba szétszóratott honfitársaink között szervezi, másfelől megszólítja és bekapcsolja a Világklub-hálózatba Magyarország és a magyarság iránt rokonszenvet érző, érdeklődő, barátságot ápoló idegen népek, nemzetek fiait is.
 
 
2021-ben a világ öt kontinensének 95 országában (államában, régiójában) eddig összesen 253 Társklub jött létre, Magyarországon 91, határain kívül 162 klub alakult. Közülük időközben néhányan megszűntek, átalakultak, illetve működésük szünetel. Fórumaikon, rendezvényeiken  a magyar értékek és teljesítmények közvetítése, Magyarország jó hírnevének erősítése a cél. Kiemelt eseményük az évenkénti Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata, amelyen közéleti-, művészeti- és civilelismerések is átadásra kerülnek.

 

AJÁNLÓ A PANORÁMA VILÁGKLUB MÁSODIK FÉLÉVI RENDEZVÉNYEIBŐL

Megtartjuk a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvényeit

Vidéki események Kovácsvágáson, Nicken, Nyársapáton – Trianoni emlékút négy országban – Irodalmi fórum, záró rendezvény Budapesten

A Balatonon kezdtünk, Borsodban és Győr-Moson-Sopron- megyékben és a négy országot érintő trianoni emlékúttal folytatjuk, majd Nyársapát ad helyet a konyhavilágnapnak; Budapesten  irodalmi fórumot tartunk a 100 éves ausztráliai publicista, Csapó Endre tiszteletére, s a Stefánia Palotában egy zenés, táncos esttel zárulnak a programok.

A járvány miatt az elmúlt egy évben két alkalommal is elhalasztottuk a X. Magyar Világtalálkozó tervezett rendezvényeit, sok nehézséget okozva ezzel szervezőknek, fellépőknek és az érdeklődő közönségnek, de most úgy tűnik levonulóban a járványveszély, s lehet tervezni a programokat.  Alkalmazkodva az új helyzethez a Szervezőbizottság úgy döntött, hogy megtartja valamennyi tervezett rendezvényt, de nem beszűkítve két hétre, ahogyan eredetileg lett volna, hanem, ahogyan a lehetőségek engedik az év második felében: a szervezők, a fellépők és a helyszínek egyeztetésével a számukra kedvező időpontban és helyszínen kerülnek, teljes járványügyi biztonsággal sorra az események.

A tervezett Társadalmi Párbeszéd Fórum  még a múlt év őszén sikeresen lezajlott, betartva a járványügyi szabályokat került sorra a Magyar Tudományos Akadémián, a KEP rendezésében. A népes előadógárda közreműködésével megrendezett eseményen jelen volt Potápi Árpád, a Miniszterelnökség  nemzetpolitikai államtitkára, s dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó elnöke is.

Az idei rendezvények sorát Balatongyörök nyitotta, ahol immár hagyományosan június végén, több mint félszáz résztvevővel tartották meg a Valóra váltott egészség című egészségtábort, amelyen a kiváló előadások és kirándulások, túrák és tornák  mellett jutott idő bőven a balatoni fürdőzésre is, a résztvevők ingyen belépőt kaptak a györöki strandra.

Július 31-én, szombaton a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Kovácsvágás település ad otthont a vidék napja eseményeinek, amely egy helyi megemlékezéssel, néhai dr. Hoffmann Imre altábornagyra történő emlékezéssel veszi kezdetét, majd a Történelmi Emlékparkban dr. Tanka László, a Panoráma Világklub alapító elnöke mond ünnepi beszédet és Sándor Endre polgármesterrel együtt átadják a Karitatív Béke-díjat dr.Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő részére. Az ezt követő vacsorával egybekötött szórakoztató műsorban, Joó Géza műsorvezetésével  fellépnek a Panoráma Világklub vendégművészei, Nógrádi Tóth István, Tolnai Mari, Kovács Krisztina és Tolnai Judit előadóművészek, s ugyancsak ezen ünnepség keretében kerül sorra a Panoráma Világklub Hegyközi Társklubjának megalakulására, Sándor Endre elnöki megbízatására, Ambriskó László, a Borsod-Abaúj-Zemplén megyek Világklub-elnök közreműködésével. A program a hegyközi pincék meglátogatásával zárul.

Augusztus 7-én indul útjára a trianoni békediktátum 100. évfordulója alkalmából szervezett, többször is elhalasztott 9 napos kirándulás a Kárpáteurópa Utazási Iroda szervezésében,- Nagy körút a történelmi Magyarországon -  amelynek során a csoport tagjai felkeresik az elszakított területek jelentős részét. Ennek során a Felvidék, Kárpátalja, Erdély, Délvidék magyar lakta településeire látogatnak, megtekintik a természeti, történelmi nevezetességeket, idegenforgalmi érdekességeket, találkoznak az ott élő magyarság képviselőivel.

Augusztus 20-22 között a Vas megyében található Nick településen kerül sorra a Rábamenti Kulturális és Gasztro Fesztivál három napos rendezvénysorozata, Kerekes György, a Nyugat-Magyarországi Regionális Társklub elnöke és csapatának szervezésében. Az ingyenes rendezvénysorozat  a Szent Anna templomban augusztus 20-án megemlékezéssel veszi kezdetét, ezután az erdélyi Balánbányai Egyeskő Művészeti Tábor kiállítását nyitja meg Csorba József polgármester, majd a Kajárpéci Vizirevű előadására kerül sor, végül borkóstolóval zárul a nap.

Másnap, augusztus 21-én a szabadidős programok zajlanak a Rába folyó partján található a Nicki Műgátnál, itt rendezik meg a Halételek Főzőversenyét, amelynek védnökei a Panoráma Világklub által alapított VIGASZ (A Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége), vezetői: Vér János elnök és Ambrozi Zoltán alelnök. Ezt megelőzően kezdődik, ifjúsági és felnőtt kategóriában a horgászverseny, majd Hal és bor címmel a Soproni Taste Vino vinotéka bemutatóját élvezheti a közönség. Bemutatkoznak a Kenyeri Hagyományőrzők, vendégük lesz a világbajnok íjász, távlövő, Mónus József, s bemutatja csikós programját Buck Viktor. Szó esik majd a Magyar Világtalálkozó 10 évéről is, dr. Tanka László elnök és Joó Géza alelnök közreműködésével, s bemutatásra kerül a győri származású ausztrál-magyar honfitársunk, Boling Lúcia most megjelent életrajz regénye  „A sár lemosódik, az arany marad” címmel. Ugyancsak e rendezvény keretében megalakul a Panoráma Világklub 252. társklubja, s itt kerül átadásra az Összefogás a magyarságért Díj Kerekes György részére. A  napot a rendőrkutyák bemutatója és a Nicki Tűzoltók műsora,majd a retro-buli zárja Kézművesek utcája, arcfestés,póni lovaglás, lovaskocsizás, légvár, homokfoci, strand röplabda bajnokság, íjászat – és még sok egyéb várja a közönséget. Augusztus 22-én, a záró napon szabadidős, fakultatív turisztikai programokat kínálnak rendezők.

Szeptember 18-án, szombaton a Cegléd melletti Nyársapát község Szarka Kúria Rendezvényparkjába várnak mindenkit itthonról és határon túlról a  „Magyar Konyha Világnapjára”, amelyet immár negyedszer rendeznek meg a X. Magyar Világtalálkozó rendezvénysorozata keretében. A cél: bárhol is élnek a magyarok, ezen a napon a magyar asztalra, magyar alapanyagokból, magyar étel kerüljön! A Rendezvényparkban a mintegy félszáz  – köztük határon innen és határon túlról érkező-  főzőcsapatok részvételével megkezdődik az ételfinomságok készítése, a főzőverseny, amelynek rangos zsűrije - elnöke Vitéz Komlósi Mihály séf, a Bács-Kiskun Megyei Világklub társelnöke lesz. A főzőverseny  csapatainak egy része részt vesz abban a versenyben, amelyet a Panoráma Világklub Gasztro Fóruma  Nagy-Magyarország ételkülönlegességeinek elkészítésére hirdetett meg.   A védnökséget Kis Miklós, Nyársapát országszerte ismert, népszerű polgármestere, valamint az ötlet kezdeményezője: dr. Tanka László, a Magyar Világtalálkozó és a Panoráma Világklub elnöke vállalta. A szakmai háttérről a Vér János, a Világ Magyarságának Gasztro Szövetsége (VIGASZ) elnöke és Ambrózi Zoltán alelnök  vezette csapat gondoskodik,akik számos gasztronómiai rendezvénynek, főzőversenynek, fesztiválnak tapasztalt szervezői.

A rendezvény keretében Turul-szobrot avatnak a központi téren, s a színpadon déltől éjfélig szól a zene, az ének, a zene. Sztárvendég a messze földön híres, népszerű operett páros: Tóth Éva és Leblanc Győző, fellépnek a többi között: Kovács Krisztina, Szegedi Csaba, Szekeres Viktória, Tolnai Júdit, Nógrádi Tóth István, Farkas Annamária, Ajtai Marika, Suták Ferenc, Sztruhala József, Strabán Anna, Ráduly Timea, Rácz Attila és népi zenekara, a Viktória Énekstúdió növendékei és Nyársapát Népdalköre. Lesz retro-diszkó és mulatós zene, s a végén utcabál. Közben sor kerül a nyársapáti első osztályosok fogadalomtételére, a település legjobb sportolóinak kitüntetésére és a virágos, rendezett kert, utca díjak átadására. Mindenkit szeretettel várnak a rendezők, s a felnőtteket egy kupica pálinka kóstolóval invitálják.

November 11-én Budapesten, az OKISZ-székház ad otthont a „Határon túli irodalom” című fórumnak, amelyen most kiemelt szerep jut az  Ausztráliában élt főszerkesztőnek, Csapó Endre publicistának, aki  éppen 100 évvel ezelőtt ezen a napon született.

December 11-én Budapesten a Stefánia Palota Regiment Éttermében lesz, immár hagyományosan   a Panoráma Világklub évzáró zenés-táncos rendezvénye.

A rendezvényeken átadásra kerülnek a Magyar Világtalálkozó elismerései is: A Világ Magyarságáért közéleti és kulturális cím, az Összefogás a Magyarságért Díj  és a Karitatív Békedíj.

A Szervezőbizottság bízik abban, hogy ezúttal az egészségügyi helyzet nem szól közbe, és sikeresen megrendezésre kerül a X. Magyar Világtalálkozó gazdag rendezvénysorozata. (A rendezvények előkészületeiről és a részletes programokról folyamatosan lesz tájékoztatás a www.vilagtalalkozo.hu és a www.vilagklub.hu honlapokon és a facebookun, a hírlevelekben.)

 


 
-home-box-2

Hírek, események

 

 
-home-box-3

Legújabb társklubjaink

253. A Panoráma Világklub Rába-parti Társklubja.
Alakult: Győr-Moson-Sopron 
megye, Nick. 2021. augusztus 21. Társelnökök: Tóth Miklós és Tóth Pájter Andrea.

252. A Panoráma Világklub Hegyközi Társklubja
Alakult: Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Kovácsvágás. 2021. július 31. Elnök: Sándor Endre.

251. Panoráma Világklub Tokaj-Zemplén Hegyvidéki Regionális Társklubja
Magyarország, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Makkoshotyka. 2021. március 15.
Elnök: Kulcsár József. Alelnök: Kerekes György.

250. A Panoráma Világklub Nyársapáti  Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Nyársapát. 2019. november  4. Tiszteletbeli elnök: Kis Miklós. Elnök: Szőke Piroska.
249. A Panoráma Világklub Ada Térségi Társklubja
Alakult: Szerbia, Délvidék, Ada. 2019. szeptember 28. Elnök: Mészáros Béla. Magyarországi társelnök: Vér János.
  248. A Panoráma Világklub Balmazújvárosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Balmazújváros. 2019. szeptember 21. Elnök: Molnár Beáta.
  247. A Panoráma Világklub Bögözi Társklubja
Alakult: Erdély, Hargita megye, Bögöz. 2019. április 9. Tiszteletbeli elnök: László Emma. Elnök: Pál Tamás. Magyarországi társelnök: Szilágyi Árpád.
246. A Panoráma Világklub Hajósi Társklubja
Alakult: Magyarország, Bács-Kiskun megye, Hajós. 2019. február 20. Elnök: Komlósi Mihály.
245. A Panoráma Világklub Tiszapéterfalvi Ifjúsági Napsugár Társklubja
Alakult: Ukrajna, Kárpátalja, Tiszapéterfalva. 2019. január 21. Elnök: Kokas Erzsébet. Magyarországi társelnök: Pörneki András.
244. A Panoráma Világklub Tiszaújvárosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Borsod-Abaúj-Zemplén megye, Tiszaújváros. 2018. november 26. Elnök: Tógyer Gyula.
243. A Panoráma Világklub Balassagyarmati Társklubja
Alakult: Magyarország, Nógrád megye, Balassagyarmat. 2018. november 17. Elnök: Ónodi Krisztián.
242. A Panoráma Világklub Tarpai Társklubja
Alakult: Magyarország, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye, Tarpa. 2018. október 22. Elnök: Szécsi Szabolcs.
241. A Panoráma Világklub Komáromi Társklubja
Alakult: Magyarország, Komárom-Esztergom megye, Komárom. 2018. szeptember 20. Elnök: Turi Győzőné.
240. A Panoráma Világklub Ceglédbercel Térségi Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Ceglédbercel. 2018. augusztus 19. Elnök: Kiss Mihály.
239. A Panoráma Világklub Hajdúbagosi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Hajdúbagos. 2018. július 15. Elnök: Sorosánszki Jánosné.
238. A Panoráma Világklub Nagylóci Társklubja
Alakult: Magyarország, Nógrád megye, Nagylóc. 2018. május 20. Elnök: Péter Gábor.
237. A Panoráma Világklub Nyírmártonfalvi Társklubja
Alakult: Magyarország, Hajdú-Bihar megye, Nyírmártonfalva. 2018. március 15. Elnök: Nyári Istvánné. Alelnök: Nyári István.
236.A Panoráma Világklub Kakucs Térségi Társklubja
Alakult: Magyarország, Pest megye, Kakucs. 2018. február 10.
Elnök: Hörömpő István.
235. A Panoráma Világklub Rábaközi Társklubja
Alakult: Magyarország, Győr-Moson-Sopron megye, Vásárosfalu. 2018. január 23. Társelnökök: Molnár Sándor, Tompáné Balogh Mária.
  234. A Panoráma Világklub Topolya Térségi Társklubja
Alakult: Szerbia, Délvidék, Gunaras. 2018. január 18.
Elnök: Miklós Erika. Magyarországi társelnök: Vér János.
  Területi összesítő
   

Médiatár

Képgaléria a VII. Magyar Világtalálkozóról >>>

Képgaléria a VI. Magyar Világtalálkozóról >>>

Sajtóközlemény a VI. Magyar Világtalálkozóról
Letöltés >>>

Ajánljuk figyelmébe a VI. Magyar Világtalálkozó
Díszünnepségéről készült kisfilmet
(KissFilm Stúdió) (Budapest, 2016. május 17.)
Tovább >>>

Szécsény - Hollókő
Panoráma Világklub Napok (2015. okt. 9-10.)
Tovább >>>

 

Magyar Napok Cipruson (Nyitó est)
Tovább >>>

A Panoráma Világklub
közreműködésével megalakult a Magyar
- Sri Lanka Baráti kör -
ajánljuk figyelmükbe az erről készült kisfilmet:
Tovább >>>
Világklub történet
Facetime TV - interjú
Tovább >>>
Kossuth Rádió - 180 perc
Letöltés >>>
Magyar Hírlap cikk >>>
Civilrádió - Merítés Letöltés >>>
A Világklub nyitó dala >>>
Ott, ahol zúg az a négy folyó
Ernszt Katalin és a Rajkó zenekar

 


 

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok