Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás


 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Egy tonna édesség adomány

Sajtóközlemény - szabad felhasználásra
 

Egy tonna édesség adomány a csángó gyermekeknek a Világklubok közreműködésével

 

 A Panoráma Világklub  közreműködésével, - még a májusban megrendezett  III. Magyar Világtalálkozó alkalmából-  támogató felajánlást tett Kovács László, a Fuky- édesség nagykereskedés tulajdonosa, hogy szívesen megajándékozná a vállalkozásába tartozó édességekkel a gyimesi és moldvai csángó gyermekeket.

 Az elhatározást tett követte, s dr. Tanka László, a Világklub elnöke és Fűrész L. Ferenc, a Székelyföldi Társklub magyarországi vezetője, valamint  a Csángó Világklubok vezetőinek közreműködésével összeállították  az adomány elosztásának módját és programját, s így  október 12-én a Gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Római Katolikus Líceumba megérkezik egy teherautónyi, közel egy tonna finomabbnál finomabb édesség.

 A szervezők felvették a kapcsolatot a gyimesfelsőloki, a gyimesközéploki és gyimesbükki iskolák tanáraival, (Deáky András,  Csilip Árpád, Ft. Berszán Lajos atya) valamint a  moldvai területen élő csángókat, a Klézsei Magyar Házban magyarul oktató tanárokkal, ( Duma István András, valamint  Márton Attilával, a Csángó Oktatási Központ koordinátorával) – s segítségükkel juttatják el az ajándékokat a csángó-magyar diákok részére.

 A tehergépkocsit az adományozók - akik egyébként még soha sem jártak a Csángóföldön-  két személykocsival kísérik,  s az átadási programok mellett megismerkednek a vidék történelmi és természeti nevezetességeivel is. A nehéz sorban élő csángó gyermekek és szüleik körében már nagy a várakozás, s bizonyára nagy örömet okoz majd számukra az ajándékozás. A Panoráma Világklub és 109 Társklubja átölel öt kontinens mintegy hetven országát, államát, s egyik fontos tevékenységi területük a karitatív cselekedetek.

 

© 2003-2023 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok