Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 18., Budapest – Meghívó
 
 Egy a nemzet – könyvbemutató, május 28., Tápiószentmárton – Meghívó


Szeretettel várjuk!


 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Kaposvári társklub est 2013

Csendes Csodák
„Ne várd, hogy a föld meghasadjon és tűz nyelje el Sodomát.
A mindennap kicsiny csodái Nagyobb és titkosabb csodák.”
Reményik Sándor


Ezt a címet és ezeket a szép sorokat juttatta eszembe harmadik negyedévi estünk, vendégeink és településvendégünk jóvoltából.

Kaposváron, az Együd Árpád Kulturális Központban 2013. szeptember 25-i estünkön megtörtént a csoda. Településvendégünk Szenna, odavarázsolta négy táblás festményen a gyönyörűséges települést, hímzését - Edit néni jóvoltából, - bábukon viseletét, - amit már a IV. Magyar Világbálon bemutattunk – továbbá azt a csodás falusi kultúrát és hagyományt, amit a Szennai Zselic Művészeti Iskola diákjai csodásan képviseltek - köszönet érte az iskola vezetésének, az iskolában oktató művésztanároknak és művészeti vezetőknek.

 A „művészdiákok” elbűvölték a közönséget. Vastaps jutalmazta az összes produkciót. Csodás tehetségű ifjú zenészeket és táncosokat láthattunk. A hegedűs/dudás Horvát Zalán, bár a dudáját egyedül fújta – mivel tudjuk, két dudás nem fér meg egy csárdában – olyan nagy átérzéssel és olyan elkápráztató színvonalon szólaltatta meg a nem könnyű hangszert, hogy a vendégek látva a kipirult arcú kis művészt, lelkesedésében osztozva, tudását elismerve, pirosra tapsolták tenyerüket.

Az est 18 órakor csodásan kezdődött a Szennai diákok műsorával és 22 órakor csodásan zárult, településvendégünk Salamon Gyula polgármester úr jóvoltából, aki szennai finomságokkal is elkápráztatott bennünket. - kemencés langallóval, finom házi kiflivel, igazi Szennai pálinkával, borral -

Az est így szokásunkhoz híven, hangulatos baráti beszélgetéssel, kóstolóval zárulót. A záró beszélgetésnek is fontos szereplői voltak estjeinkre rendszeresen, így most is meghívott közismert, közérdeklődésre számot tartó vendégeink, akikkel életükről, munkájukról beszélgetünk az est folyamán.

Vendégünk volt Dr. Rozsos István professzor emirátus, sebészorvos, Kaposvár Díszpolgára, aki több mint harminchatezer műtétet hajtott végre és mivel egyetemi évei alatt részt vett az 1956-os forradalomban, többek között beszélt arról is, hogy hatott az a csodás hét nap az életére.

Kedves művészházaspár vendégeink hitvallását megtudhattunk Gera Katalin szobrászművésztől és Csernák Árpádtól, aki vezető kaposvári színművészből lett, Petőfi Sándor Sajtószabadság-díjas író,  - a mai magyar kispróza hivatott mestere -  főszerkesztője az általa 2002-ben alapított kulturális folyóiratnak, a Búvópataknak. www.buvopatak.hu. Több, mint 10 könyve jelent meg eddig, és vallja: „Az írás kegyelmi állapot. Én csak akkor írok, ha diktál az Úristen.” Felesége Gera Katalin szülőfaluja Újkígyós Díszpolgára, sok szép köztéri szoborral vall értékrendjéről, többek között az Ő alkotása a kaposvári 1956-os Szabadság Angyala szobor és a Somogy megyei Marcaliba készített Emese szobor.

Szép este volt, Kaposvárra költözött a csodák palotája. A csendes csodák megtöltötték lelkünket. Legyen Ön is vendégünk!

 Minden estünk meghívóját minden magyar megtalálja a Panoráma Világklub honlapján.

 

Szeretettel Kaposvárról:

Nagyváradi – Kis Anna

klubelnök

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok