Facebook

Világtalálkozó

Világklub

 
Világtalálkozó honlap

Világtalálkozó

 
PROGRAMAJÁNLÓ

AJÁNLÓ A PANORÁMA
VILÁGKLUB
MÁSODIK FÉLÉVI
RENDEZVÉNYEIBŐL
Idén megtartjuk
a X. Magyar Világtalálkozó
rendezvénysorozatát
Bővebben...


Szeretettel várjuk!


 
-
 
Vásárlás

 
Panoráma Magazin

A Panoráma Magazin lapszámai:

 
Dalok

 
Galéria

töltödés

 

 

Könyvajánló

Megjelent Tarics Péter tizenharmadik könyve

Hazugságvizsgálat avagy az igazság ára

Magyarság- és világpolitikai reflexiók (1984-2014)

 

Tarics Péter tizenharmadik könyve jelent meg nemrégiben a Panoráma Világklub gondozásában, amelyet előbb Komáromban, majd Budapesten mutattak be nagy sikerrel. Tarics Péter mind a Világklub nemzetközi méretű szervezésében, mind pedig a Magyar Világtalálkozók rendezésében elismerésre méltó közösségi munkát végez – így különös öröm a közösségnek is, hogy a kiváló író, újságíró újabb könyvével egy történelmi értékű alkotással gazdagította a magyarság értéktárát. 

    A szerző kettős minőségében tárgyalja az elmúlt harminc év (1984-2014) – általa vizsgált – történéseit. Mint okleveles politikai szakértő, tényszerűen, a politológia tudományos eszközeivel, egyetemes kitekintéssel vizsgálja, elemzi és magyarázza az általa fontosnak tartott magyar- és világpolitikai eseményeket, mindenekelőtt a rendszerváltás előtti, alatti és utáni időszak történéseire összpontosítva. Mint újságíró pedig, a tőle megszokott oknyomozó stílusban tudósít az eseményekről. A szerző retorikáján érezhető a politikai rendezvényeken és kisebbségtudományi konferenciákon való személyes részvételének és saját előadásainak tapasztalata, ami komoly szakmai hozzáértéssel párosul.

Az igazság hullámain szárnyal, amikor az elszakított magyar nemzetrészeken élő magyarok életéről, gondjairól, politikai helyzetéről tudósít, amikor személyes tapasztalatával a kelet-közép-európai alkotmányos és politikai rendszerváltás előzményeit, teljes folyamatát ábrázolja (reflektorfénybe állítva a magyar vonatkozású eseményeket), valamint annak következményeit elemzi. Az igazságot tárja fel, amikor a román diktatúra végnapjairól, a Ceaușescu házaspár kivégzéséről, a magyar-román határ közelében – 1988-ban és 1989-ben – meggyilkolt magyar menekültek kálváriájáról, vagy éppen a Panoráma című külpolitikai magazin elleni támadásokról tudósít. Az igazságot keresi, amikor a magyar állampolgárság (kettős állampolgárság) kérdéséről, a magyarok elleni támadásokról, a valós autonómia-modellek megvalósítható folyamatáról, az európai kisebbségvédelem hiányáról szól. Az igazságot kutatja, amikor hazugságvizsgálatot tart a 2001. szeptember 11-ei terrortámadás, illetve a 2006. október 23-ai budapesti események ügyében, vagy éppen Koszovó függetlenségéről, a Beneš-dekrétumok hatásairól szól.

Egyértelmű kérdések, egyértelmű válaszok, kiváló tudományos eszmefuttatások, bátor és szókimondó riportok, vakmerőség, őszinteség és hit – ezt képviseli Tarics Péter az elmúlt harminc év politikai eseményeiről szóló írásaiban. Nem minden az, aminek látszik – árad a hangulat néhány elemzésének és riportjának mondandójából. A politikai folyamatokat a maguk valóságában tárgyalja, tudatosan keresve a háttérinformációkat és az összefüggéseket.

A szerző kétfajta beállítottsága és hozzáértése – érzékeny politikai húrokat pengetve – kitűnően kiegészíti, sőt: erősíti egymást. Ezt a témák egyedi megválasztása, valamint az általa készített interjúk teszik érdekfeszítővé, autentikussá. A szerkezetileg kifogástalan, újságírói műfajban gazdag, tudományosság és történelmi hűség szempontjából egyaránt jelesre vizsgázott könyv hasznos olvasmány minden magyar ember számára. Tarics Péter legújabb könyve – mellyel visszaadta az újságírói hivatás becsületét, tisztességét – igazi, hiteles kortörténeti dokumentum. Remekmű, amely a szerző eddigi rendkívül termékeny életművének kicsúcsosodása.

 

© 2003-2016 Panoráma Világklub - Minden jog fenntartva | Impresszum | Szerzői jogok